Ontbijt – appelcake

Appelcake

Bananencake is overal te vinden, van Instagram tot en met health bloggers die hun recepten delen. Zelf heb ik ook mijn recept met jullie gedeeld, maar na een jaar begon zelfs de variatie op bananencake te vervelen. Tijd voor wat anders: appelcake!

Appelcake lijkt met het recept heel erg veel op bananencake, omdat ik dat recept ook als basis heb genomen. Het grootste verschil is dat je zelfgemaakte appelmoes toevoegt in plaats van geprakte banaan. Kortom: als je al vaak bananencake hebt gemaakt dan is het maken van appelcake al helemaal te doen met twee vingers in de neus.

Het recept voor appelcake bestaat uit:
3 Jonagold appels
3 eieren
200gr speltmeel
20gr agavesiroop
2 theelepels bakpoeder
20gr kokosrasp (optioneel)
Kaneelpoeder
Scheut amandelmelk

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de appels en snij ze in kleine stukken. Zet dit in een pan met 1,5dl water op het vuur, en laat het pruttelen tot appelmoes. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Kijk af en toe in de pan of er nog voldoende water in zit, want er moet water in blijven staan totdat het echt appelmoes is geworden.
  3. Kluts de eieren in een grote kom.
  4. Voeg de appelmoes en de rest van de ingrediënten toe in de kom, en meng alles goed door elkaar. De amandelmelk is bedoeld om er een vloeibaar cake mengsel van te maken. Schiet je uit met de amandelmelk? Voeg dan een kleine schep speltmeel toe. Als het namelijk te vloeibaar is zal je appelcake erg plakkerig/nat uit de oven komen.
  5. Giet het mengsel in een cakevorm, en zet dit in de oven voor 65 minuten. Prik na 65 minuten met een saté prikker in de cake. Deze moet er droog uit terugkomen, dan is de cake gaar en anders moet de appelcake nog even terug de oven in.
  6. Laat de appelcake afkoelen en tadaaa! Een nieuw gezond ontbijt is geboren voor de komende dagen.
Appelcake
Nog geen reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>