Snack – bliss balls

Bliss Balls

Bliss balls zijn de perfecte, gezonde snack om zelf te maken. Je hebt er niet eens een oven voor nodig! Bij de thee, op je werk, ’s avonds op de bank met een serie… bliss balls zijn altijd een goed idee 😉 Het recept voor bliss balls vind je hieronder. Ik maak er vaak een heleboel en vries de helft in. Dan heb je meteen een voorraad klaarliggen de komende weken. Geef er je eigen twist aan door de balletjes te rollen door iets wat jij heel lekker vindt. In het recept hieronder gebruik ik kokosrasp en een ‘frambozen papje’, maar je kan net zo goed rauwe cacaopoeder gebruiken of iets anders. Lekker experimenteren voor de variatie!

Het recept voor bliss balls bestaat uit:
200gr havermout (gebruik je havervlokken dan eerst even in de keukenmachine)

50gr gesmolten kokosolie
40gr chiazaad
50gr biologische honing/agave siroop
150ml water of (amandel)melk
Kaneel
Topping: kokosrasp/rauwe cacaopoeder/gepureerd fruit/etc.

  1. Meng de havermout, kaneel, chiazaad en honing in een kom.
  2. Voeg de gesmolten kokosolie en het water/de melk beetje bij beetje toe. Doe dit terwijl je van het geheel in de kom een plakkerige bal kan maken. Het kan zijn dat je wat meer kokosolie nodig hebt als het niet plakkerig wilt worden, of juist wat minder water als het al snel plakkerig genoeg is.
  3. Maak van de grote bal weer kleine balletjes, en rol die door bakjes met topping erin.
  4. Zet de bliss balls voor minstens 30 minuten in de koelkast.
  5. Klaar om te snaaien! Je kan de bliss balss het beste in de koelkast bewaren en/of een deel invriezen zodat je altijd snacks achter de hand hebt.
Nog geen reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>