Gezonde snacks

Gezonde snacks

Als je een paar keer per week gaat sporten is de kans groot dat je na een flinke training (of een dag later als de training in de avond is) de hele tijd een hongergevoel hebt. Zelf sport ik zo veel dat ik eigenlijk elk uur van de dag wel wat kan eten. Om te zorgen dat ik niet ongezonde dingen pak, heb ik altijd wat gezonde snacks klaarliggen. Het belangrijkste aan deze tussendoortjes is dat ze behalve gezond ook heel makkelijk te bereiden zijn, zodat je zelfs vlak voordat je ’s ochtends de deur uit vliegt nog wat gezonde snacks mee kan grijpen! Non-bake gezonde tussendoortjes dus.

Mijn favo gezonde snacks die makkelijk en snel om mee te nemen zijn:

  1. Appel met kaneel, opgewarmd in de magnetron. Ik stop twee appels in mijn tas, en op het werk heb ik een potje met kaneel staan. Dan hoef ik op het werk alleen nog de appel in stukjes te snijden, wat kaneel erover, en zo’n 2 minuten opwarmen in de magnetron.
  2. Groente: komkommer, paprika, etc. Dit kan je ’s avonds al in reepjes snijden en in de koelkast zetten. Dan hoef je het ’s ochtends alleen nog maar uit de koelkast te vissen.
  3. Rijstwafels met wat humus.
  4. Een plakje gezonde cake. Dit eet ik normaal ’s ochtends, maar je kan bijvoorbeeld bananenbrood in dunne plakjes goed invriezen en telkens 1 plakje als gezonde snack meenemen.
  5. Noten, waar ik voor het gemak ’s ochtends een abonnement heb afgesloten bij Bites We Love. Elke vrijdag krijg je 4 zakjes met een notenmix, en die bewaar ik voor de maandag tm donderdag om makkelijk onderweg te kunnen opsnoepen.
  6. Fruit: kiwi, peer, blauwe bessen, papaja, ananas, etc. Vooral het fruit wat niet te zoet is en vol zit met vezels. Ook dit snij ik ’s avonds al in stukjes en bewaar ik het in de koelkast voor de dag erna.
  7. Een beetje magere kwark met zelfgemaakte granola. Er bestaan bakjes waarin je de granola apart kan bewaren van de kwark, heel makkelijk!
Nog geen reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>