Glutenvrije speculaas appeltaart

Glutenvrije speculaas appeltaart

De Nederlandse appels vallen volop uit de bomen en zijn overal wel in de aanbieding. Ze roepen om opgegeten te worden en met dit weer ben ik er altijd wel voor in: een warm stuk appeltaart. Daarom ben ik aan de slag gegaan met een recept voor glutenvrije appeltaart, of beter gezegd: glutenvrije speculaas appeltaart doordat ik de kaneel heb vervangen met speculaas kruiden. Geloof mij: zelfs vriendlief die niet van de gezonde shit is vroeg om stuk twee. Doordat het een glutenvrije appeltaart is kan je ook al je bezoek ermee ontvangen. Hallo herfst! 🙂

Het recept voor een glutenvrije speculaas appeltaart bestaat uit:
4 zoet zure appels
4 eetlepels/100gr kokosolie
4 eieren
100gr rozijnen
460gr amandelmeel
100gr kokosbloesemsuiker
60gr agavesiroop
Koek & speculaaskruiden
Beetje havermout

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de appels goed en snijd ze in kleine stukjes. Doe dit alvast in een kom en meng het met de agave siroop en koek- en speculaas kruiden.
  3. Doe de rozijnen in een bakje met water en laat dit weken totdat je ze weer nodig hebt.
  4. Smelt de kokosolie in de magnetron of in een pan op laag vuur.
  5. Kluts de eieren in een nieuwe schaal.
  6. Vet de springvorm in met een klein beetje kokosolie.
  7. Kneed het amandelmeel, de gesmolten kokosolie, ¾ van de eieren en de kokosbloesemsuiker in een kom tot een plakkerig deeg. Dit wordt je bodem, rand en rooster bovenop.
  8. Maak een bodem en opstaande rand van ¾ van het deeg. De rest laat je in de kom achter om straks nog het rooster bovenop de taart te kunnen maken.
  9. Gooi een beetje havermout op de bodem. Dit is puur om het vocht van de appels op te vangen.
  10. Giet het water van de rozijnen af, en roer de rozijnen door het appelgoedje. Verdeel dit daarna over de bodem in de springvorm.
  11. Gebruik de rest van het deeg om een rooster over de appels te leggen (die strepen bovenop je appeltaart).
  12. Gebruik de rest van het geklutste ei over je deeg rooster. Hier wordt het mooi bruin van.
  13. Zet de glutenvrije speculaas appeltaart voor 50 minuten in de oven.
Nog geen reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>