Granola

Granola

Ontbijten met kwark en granola/muesli, klinkt gezond toch? Think again. De magere kwark is inderdaad gezond, maar de granola en muesli uit de supermarkt zitten vaak bomvol met toegevoegde suikers. Als hardloper heb je suikers nodig, alleen je lichaam heeft veel meer aan natuurlijke suikers. Daar zitten namelijk echt voedingsstoffen in. Kortom: maak het gewoon lekker zelf met onderstaand recept. Stiekem vind ik het dan nog lekkerder smaken dan sommige supermarkt varianten 🙂

Het recept voor granola bestaat uit:
200gr ongezouten noten (gemengd, bijvoorbeeld walnoten en paranoten)
150gr havermout
10gr sesamzaad (optioneel)
50gr gesmolten kokosolie
20gr biologische honing
Kaneelpoeder of koek- en speculaaskruiden

Het enige wat jij hoeft te doen is de noten in grove stukken te hakken met een mes of wat grovere stukken breken met je handen. Het is maar net wat jij fijn vind om straks te eten. Daarna meng je alle ingrediënten in een grote kom door elkaar. Het noten-havermout mengsel leg je vervolgens verspreid in een grote ovenschaal. Zet de schaal in een voorverwarmde oven (160 graden). Keer de granola om de 10 minuten om, en haal het na 40 minuten uit de oven. Laat de granola goed afkoelen en klaar is kees! In een weckpot kan je dit zo 2 weken bewaren, maar geloof mij: de voorraad is sneller op dan die 2 weken. Het is namelijk ook erg lekker om van te snacken 😉

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>