Hersteldrank: chocolademelk

Chocolademelk hersteldrank

In de winter heb ik altijd een verslaving erbij: warme chocolademelk! Niks is zo lekker als een warme mok chocolademelk wanneer je terugkomt van een fietstocht/wandeling/hardlooptraining buiten in de kou. En ik ben volgens mij niet de enige 😉 Goed nieuws voor alle (warme) chocolademelk lovers out there: chocolademelk is een hele goede hersteldrank voor hardlopers!

Ja, dat lees je goed. Dit drankje is niet alleen lekker maar valt ook nog eens onder het kopje ‘gezond’. Chocolademelk is een hersteldrank doordat het vol zit met eiwitten en koolhydraten (suiker). Deze combinatie heb je nodig na een (hardloop)training om je spieren goed te laten herstellen. Veel sporters nemen een eiwitshake, maar ook je koolhydraten (=suikers) moeten aangevuld worden. Eigenlijk is chocolademelk dus misschien nog wel een betere hersteldrank dan jouw standaard eiwitshake! Met name de halfvolle variant geeft de perfecte hoeveelheid koolhydraten en eiwitten na een training. De magere variant kan je beter aan de kant zetten, omdat de suiker vervangers hierin jou juist weer niet helpen aan je koolhydraten.

Koffie en hardlopen

Het maakt weinig uit of je de chocolademelk kant-en-klaar pakt of zelf maakt met (amandel/soja) melk en pure cacaopoeder. Natuurlijk heeft de kant-en-klaar variant wat onnodige toevoegingen erin zitten, maar als je puur let op wat in een hersteldrank moet zitten maakt het niks uit. Als je het zelf maakt kan je er zelfs beter iets van suiker aan toevoegen zodat je dus ook je koolhydraten aanvult. Voelt tegenstrijdig: suiker en gezond, maar je lichaam schreeuwt erom na een flinke hardlooptraining of krachttraining.

Kortom: vooral lekker doorgaan met jouw warme chocolademelk verslaving! 🙂 Probeer het (dagelijkse?) kopje wel te timen na een training, zodat chocolademelk ook echt een hersteldrank kan zijn.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>