Ontbijt – bananencake met een twist

Bananacake

Ontbijt is erg belangrijk voor een hardloper. Voor iedereen wel doordat het je spijsvertering op gang brengt, maar als je veel sport is het extra belangrijk om je dag meteen goed te beginnen! Mijn favoriete ontbijt: bananencake.

Het grootste voordeel is dat een cake meteen ontbijt is voor meerdere dagen. Ideaal voor de drukke ochtend/werkende mensen. En daarnaast is het gewoon heel lekker 😉 Hieronder vind je het basisrecept voor bananencake en daaronder de manieren om te kunnen variëren zodat het niet gaat vervelen.

Basisrecept bananencake (circa 9 dikke plakken)
3 bananen
3 eieren
200 gr meel (bijvoorbeeld speltmeel, boekweitmeel of combinatie van meelsoorten)
2 theelepels zelfrijzend bakmeel
10 gr agavesiroop
2 theelepels kaneel (optioneel)
Snufje zout

 1. Verwarm de oven voor op 180°
 2. Kluts te eieren in een grote kom
 3. Prak de bananen en voeg deze toe aan de eieren. Roer goed door
 4. Voeg het meel, het zelfrijzend bakmeel, het zout, de kaneel en de agavesiroop toe. Roer opnieuw goed door. Als je de cake wat smeuïger wil dan kan je ervoor kiezen om wat minder meel toe te voegen.
 5. Schenk het mengsel in je cakevorm
 6. Doe de cake in de oven voor circa 65 minuten (met een saté prikker testen of de cake gaar is)

Variatie
Wil je net wat anders dan een ‘standaard’ bananencake? Kies dan een van onderstaande ingrediënten om toe te voegen tussen stap 4 en 5 voor de bananencake met twist:

 • Appelmoes, wat ook erg makkelijk is om zelf te maken met als extra voordelen een puur-natuur smaak en geen onnodige toevoegingen. Het enige wat je moet doen is appels schillen, in stukjes snijden, en dit op het vuur tot moes laten pruttel met een klein laagje water.
 • Wat kokosrasp naar smaak.
 • 3-6 theelepels pure cacaopoeder voor een chocoladesmaak (voeg dan ook wat meer agavesiroop toe om het nog een beetje zoet te houden als je daarvan houdt met je ontbijt).
 • 250gr blauwe bessen.
 • 100gr noten naar keuze als je meer van het hartige ontbijt bent.
 • 1 schepje (pure) whey voor de extra eiwitten.

Kortom, meer dan genoeg om voorlopig te blijven genieten van die bananencake ’s ochtends!

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>