Ontbijt – breakfast cake

Breakfast cake

De wekker gaat.. tijd om uit bed te komen en te gaan ontbijten! Dat vind ik toch echt wel het lekkerste eten op de hele dag. Oke, op toetjes na dan 😉 Ik was eerst hooked aan bananencake, maar ik heb geleerd dat het eten van banaan helemaal niet zo gezond is. Dat komt doordat er erg veel suikers in zitten, waardoor je energie niveau heel snel daalt. Net als met een suikerbom-snack, alleen iets minder duidelijk te merken. Ja het is fruit, en ja er zitten voedingsstoffen in, maar de verhouding tussen voedingsstoffen-suiker is veel slechter dan bijvoorbeeld ananas, mango of blauwe bessen.

Op een dag at ik gerust 3 bananen weg, dus het was tijd om een recept te bedenken zodat ik makkelijk (onderweg) kan ontbijten zonder die bananen. Dat werd het breakfast cake recept. Ik maak het nu bijna elke week wel. Op zondag bakken, en dan van maandag tm donderdag twee dikke plakken onderweg naar het werk opsnoepen. Bonus: het is ook een perfecte snack om in te vriezen zodat je af en toe een plakje uit de vriezer kan halen.

Het recept voor breakfast cake bestaat uit:
250gr speltmeel
100gr havermout
140ml amandelmelk (of water, kan ook)
4 eieren
2 theelepels kaneel
2 theelepels bakpoeder
250gr blauwe bessen (voedingsstoffen + zoet-maker! Geen fan? 30ml biologische honing doet ook zijn werk om het wat zoeter te maken)

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kluts de eieren in een grote kom.
  3. Meng het meel, de havermout en de melk door de eieren.
  4. Voeg de kaneel, het bakpoeder en de honing/blauwe bessen toe, en roer alles goed door elkaar.
  5. Zet de breakfast cake voor 75 minuten in de oven. Laat de cake daarna een half uur afkoelen.
  6. Breakfast is ready! Om meteen een plakje van weg te kapen en/of een deel in te vriezen.
Nog geen reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>