Ontbijt – Mugcake 2.0

Mugcake 2.0

Een ware health freak maakt regelmatig een mugcake: een (gezonde) cake in een mok! Binnen een paar minuten te maken, een voedzaam ontbijt, en daarom favoriet bij velen. De meeste hebben banaan en ei als basis, maar ik heb een recept gevonden waar je de banaan weg kan laten. Soms heb je namelijk gewoon even geen zin in wéér een recept met banaan, ben je allergisch voor banaan of wil je het vanwege andere (gezondheids)redenen even niet.

Het recept voor deze mugcake bestaat uit:
50gr havermout
1 ei
65 ml (ongezoete amandel) melk
20gr chiazaad
5gr/1 kneepje biologische honing
2 theelepels pure cacaopoeder (optioneel, maar voor chocolate lovers een must!)

  1. Kluts het ei in een mok/schaaltje waar je ook een toetje uit zou eten
  2. Voeg de havermout, melk en chiazaad hieraan toe en roer goed door.
  3. Voeg als laatste de honing, pure cacaopoeder en overige ‘toppings’ toe (denk aan kaneel, kokosrasp, blauwe bessen, etc.). En roer weer even goed door.
  4. Zet de mok/schaal voor 4 minuten in de magnetron (hoogste stand). Kan jij mooi in de tussentijd bijvoorbeeld je haren doen.
  5. Haal de mok uit de magnetron en laat het 1 minuut iets afkoelen.
  6. Smullen!
Nog geen reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>