Ontbijt – mugcake

Recept mugcake

Daar sta je ’s ochtends weer voor de koelkast/voorraadkast. Op zoek naar een gezond ontbijt voor hardlopers, maar wat..? Altijd die kwark of bananencake kan gaan vervelen, dus daarom hierbij nog een favoriet ontbijt van mij voor de afwisseling: mugcake!

Een mugcake is een soort cakeje in een mok, precies zoals het woord al zegt 😉 Het recept bestaat uit ei, banaan en havermout. Voor de rest kan je er doorheen gooien wat je zelf lekker vindt: pure cacaopoeder, blauwe bessen, kokosrasp, etc. De basis maak je als volgt:

  1. Prak 1 banaan.
  2. Klop een ei in een mok, en voeg daarna de geprakte banaan toe.
  3. Voeg circa 20-25 gram havermout toe (4 eetlepels).
  4. Roer alles nog eens goed door.
  5. Je kan tot slot nog wat kaneel en/of agavesiroop/honing toevoegen voor wat meer smaak aan je mugcake. Dit is ook het moment waar je extra ingrediënten kan toevoegen. Persoonlijk kies ik altijd voor pure cacaopoeder, omdat dit voor wat extra energie in de (vroege) ochtend zorgt.
  6. Roer het nog eens goed door.
  7. Zit de mok voor 4 minuten in de magnetron (hoogste stand).
  8. Haal de mok uit de magnetron en laat het 1 minuutje afkoelen. Daarna keer je de mok om op een bord en daar staat je mooie mugcake! Of eet het gewoon meteen op vanuit de mok, lekker makkelijk. Voor een wat steviger ontbijt eet ik er vaak wat magere kwark bij.

Smullen maar van dat snelle en gezonde ontbijtje!

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>