Snack – aardbeienkwarktaart

Gezonde recepten - aardbeienkwarktaart

Kwark en ik.. twee handen op 1 buik! Ontbijt, een tussendoortje, lunch, kwark gaat er altijd wel in bij mij. En laat het dan ook nog eens goed zijn voor je lichaam doordat het vol zit met eiwitten, even er van uitgaande dat je altijd al de magere variant pakt 😉 Hoog tijd om hier een bak creatie mee te maken voor een nieuw gezond recept.

Dit recept heb ik zo simpel mogelijk gehouden, zowel met ingrediënten (overal te vinden) als de stappen. Het enige lastige is dat je geduld moet hebben: het duurt zo’n 2,5 uur totdat je eindelijk mag proeven. De aardbeienkwarktaart moet namelijk opstijven in de koelkast.

Het recept voor aardbeienkwarktaart bestaat uit:

Bodem:
80gr dadels (ontpit)
50gr gesmolten kokosolie
150gr speltmeel
4 theelepels pure cacaopoeder

Vulling:
500gr Optimel aardbeienkwark
250gr magere kwark
6 gelatine blaadjes / 4gr Agar Agar (biowinkel)
200gr aardbeien (door midden gesneden)

  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een blender, en mix totdat alles 1 geheel is.
  2. Vet de bodem van een springvorm in met kokosolie, en giet het bodem mengsel vanuit de blender in de springvorm. Druk het stevig aan.
  3. Zet de sprinvorm voor 10-15 minuten in de koelkast.
  4. Ondertussen kan je mooi aan de slag met de vulling. Doe 100gr Optimel aardbeienkwark en 50gr magere kwark in een pan, en breng dat samen met de Agar Agar al roerend aan de koek. Laat het heel even koken, en haal dan de pan van het vuur.
  5. Doe de rest van de kwark in de pan, en roer alles goed door.
  6. Haal de springvorm uit de koelkast, en giet het kwark mengsel over de bodem. Verspreid de kwark gelijkmatig over de bodem.
  7. Versier de taart met de aardbeien als topping.
  8. Zet de aardbeienkwarktaart voor 2 uur in de koelkast.
  9. Een heerlijke snack (of ontbijt of lunch!) staat op je te wachten in de koelkast! Bewaar de taart gewoon in de koelkast.
Nog geen reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>