Diner – recept pastasaus

Recept pastasaus

Na een stevige hardlooptraining kan je wel wat koolhydraten gebruiken! Als avondeten kies ik dan vaak voor pasta. De basis voor mijn pasta of lasagne is nagenoeg altijd hetzelfde: tomatensaus. Vervolgens wissel ik met de ingrediënten om er niet op uit te kijken (lasagne, pasta, type groenten, wel/geen vlees). Ik deel graag mijn recept voor pastasaus met jullie, zodat ook jullie voortaan kunnen genieten van heerlijke pasta/lasagne maar dan zonder de onnodige toevoegingen die je in pakjes en zakjes vaak vindt.

Recept pastasaus (circa 4 personen):
8 romatomaten
400gr gezeefde tomaten
70gr tomatenpuree
Tijm
Basilicum
1 teentje knoflook
Peper en zout

  1. Snijdt de Romatomaten in blokjes, en gooi dit in een pan.
  2. Zet de pan op een laag vuurtje, zodat de Romatomaten gaan koken totdat er vloeibaar tomaten ‘prutje’ is ontstaan. Vergeet niet om tussendoor te roeren zodat het niet aan gaat koeken in de pan.
  3. Gooi dit in een blender, zodat het een vloeibaar geheel wordt zonder stukjes tomaat.
  4. Nu kan je jouw vlees en/of groente bakken zoals je dat normaal ook zou doen.
  5. Als het vlees en/of de groente gaar is, gooi je het tomatensapje uit de blender erbij in de pan. Vervolgens voeg je ook de overige ingrediënten toe. De kruiden voeg je toe naar eigen smaak.
  6. Op het bord geef je een finishing touch door een blaadje basilicum bovenop de pasta met saus te leggen.
  7. Bonne appetit!
Recept pastasaus
Recept pastasaus
Nog geen reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>