Een abonnement bij de fysio..?

Hardloopblog

Een paar wedstrijden achter elkaar en ik weet alweer dat het tijd is voor… de fysio! Zelfs al volg je alle hardlooptips op die er zijn, het is bijna niet te voorkomen dat je op een gegeven moment een stijf spiertje hebt. Bij mij zijn na een paar wedstrijden altijd wel mijn kuiten te stijf om nog lekker door te kunnen lopen. Het zou wel kunnen, maar als je met stijve spieren (stijfheid door overbelasting) door blijft lopen dan ligt een blessure om de hoek.

Als ik voel dat mijn kuiten stijf worden masseer ik ze net wat vaker los met een foam roller in een poging het er zelf uit te masseren. Soms werkt dat, maar soms ook niet. Dan plan ik snel een afspraak in bij de fysio. Ik wil in deze blog graag benadrukken dat een fysio niet iets is om je voor te schamen, en het is al helemaal niet iemand waar je alleen heen gaat als je oud bent of al een blessure hebt. Op tijd los laten masseren door de fysio zorgt er juist voor dat het geen blessure wordt.

Vandaag was het weer zo ver. Op dit moment voel ik nog geen verschil, dat duurt ook weer een paar dagen. Dus na afloop van dat los masseren, masseer ik de dagen erna ook zelf nog mijn kuiten met de foam roller. Een beetje ‘het laatste zetje’ in de juiste richting.

Toegegeven, soms voelt het alsof ik een abonnement heb bij de fysio en ook ik denk vaak “stel je niet zo aan, gewoon doorlopen”. Toch ben ik er wel 1x in de maand te vinden, maar liever dat dan bij wijze van een half jaar niet kunnen hardlopen! Ik ben wel kritisch met mijn bezoekjes aan de fysio. Eerst kijken of het vanzelf weg gaat met behulp van een foam roller, en dat een paar dagen aankijken. Als mijn kuiten even stijf blijven of het wordt erger dan weet ik zeker dat ik niet voor niks naar de fysio ga.

Dus gebruik de fysio als je merkt dat die stijfheid in de kuiten/bovenbenen/etc. niet meer weg gaat om blessures te voorkomen. Reken alleen niet op een ontspanningsmassage. Als je spieren écht goed vast zitten op bepaalde plekken dan ga je dat ook voelen als je op de behandelingstafel ligt van de fysio. Voor het goede doel denken we dan maar even…

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>