Wedstrijd: 7km Derde Kerstdagloop

Sinds 1,5 jaar ben ik volop bezig met het hardlopen, en ik ben nog erg aan het zoeken welke afstand nou goed bij mij past. Ongeveer 2 maanden geleden is de knoop doorgehakt: ik ga mij focussen op de midden-lange afstand 1500-3000 meter. Alleen kwam mijn trainer ineens met het voorstel om mee te doen met de Derde Kerstdagloop in Arnhem, waar de kortste afstand 7km is. Een beetje verbaast over deze keuze besloot ik maar gewoon het advies van mijn trainer op te volgen en mee te doen met de wedstrijd.

Al snel had ik door waarom mijn trainer mij mee wilde laten doen met deze wedstrijd qua afstand. Het is dan wel niet “mijn afstand”, maar juist daarom was het extra belangrijk om zo lang mogelijk ontspannen te blijven lopen. Met korte afstanden wil ik snel knallen, wat lijdt tot verzuurde armen en benen. Doordat ik wist dat ik nu langer moest lopen, was het noodzakelijk om zo lang mogelijk ontspannen te lopen. Kortom, een leerzame les/training voor mij.

Die ontspanning bleef er vrij lang in, langer dan dat ik zelf dacht vol te kunnen houden. Tot ongeveer 5km. Daar liepen wij onder een viaduct door en werd ons doodleuk de weg gewezen recht omhoog, over het gras/zand het viaduct op. Helemaal kapot ging ik daar. Maar ik moest en zou doorgaan, al helemaal toen een man langs de kant riep dat ik derde vrouw was op dat moment! Opgeven was geen optie, de ene been voor de ander, en dan kom je vanzelf bij die finish terecht.

Al was dat “vanzelf” niet heel erg het geval toen de laatste km aanbrak waar ik eigenlijk wilde versnellen, maar er sprake was van sterke tegenwind. Ik wilde harder, maar de wind was te sterk om nog harder te kunnen. Bochtje om, nog altijd die wind. Weer een bochtje op, de finish op de atletiekbaan in zicht. Atletiekbaan op, nog 200 meter te gaan dus.. tijd voor die eindsprint om vervolgens net onder de 31 minuten over de streep te komen! Een prima eindtijd voor iets wat eigenlijk niet mijn afstand is, en met twee zware race-momenten. Ook nog eens tweede vrouw geworden, met geen beker maar een weer station als prijs. Altijd handig 😉

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>