App review: Strava

Review Strava

Er bestaan enorm veel hardloopapps. Te veel om op je telefoon te kunnen downloaden en al helemaal te veel om echt gebruiken. Want zeg nou zelf.. je zit er denk ik niet op te wachten om 10 apps te openen en synchroniseren na elke run?! Daarom ga ik af en toe een hardloopapp gebruiken en beoordelen. Dan kan jij makkelijker bepalen welke app voor jou een must is voor op je telefoon. First up: een review van Strava.

Strava is een hardloopapp die zich automatisch update als je jouw run upload via Garmin Connect of TomTom My Sports. Je moet de app alleen 1x koppelen aan Garmin/TomTom en hebt er verder geen werk meer aan. Groot plus punt! Verder kan je nog andere apps kopellen voor na je run, zoals Facebook of Instagram om aan anderen te laten zien hoe goed je wel niet bezig bent 😉

De app geeft een prima overzicht van je run activiteiten (en fietsen mocht je dat ook doen). Je kan ook vrienden volgen die ook in je overzicht komen te staan. Een soort Facebook timeline, maar dan alleen met sport updates.

Review Strava

Het grootste voordeel van Strava vind ik de motivatie die je kunt halen uit twee features: (1) challenges per maand (zoals wie de meeste km’ers aflegt), en (2) segmenten. Een segment is een mini-wedstrijd, zoals een grindpad, een bekende steile klim, etc. Een stuk van de route waar je op zou kunnen lopen en die is aangemeld door een gebruiker als segment. Als je daar overheen loopt wordt je tijd geregistreerd en kom je in een klassement te staan. Als dat geen motivatie is om de volgende keer nét iets harder te rennen…!

Het nadeel van Strava is tegelijkertijd het segment stuk. Het werkt heel opzwepend als je weet waar de segmenten zitten. Als je een vast rondje hebt waar een segment zit, probeer dan maar de verleiding te weerstaan om niet steeds harder te gaan lopen op dat stuk. Je lichaam heeft alleen soms wat rust en herstel nodig. Dan is het niet handig als je gaat lopen sprinten (bij wijze van) als je eigenlijk een herstellende, rustige duurloop op het programma had staan.

Kortom, Strava is een prima app om motivatie te vinden in het hardlopen, maar wees wel streng op jezelf zodat je jezelf niet te hard gaat pushen op segmenten als dat niet in jouw hardloopschema past die dag.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>