Handig: een hardloop armband

Hardloop armband

Als beginnende hardloper en/of als je alleen rent is er niks lekkerder dan een muziekje in je oor om je te motiveren. Het tempo van de muziek zweept je mee, dus zorg dat je wel up tempo muziek gebruikt ook al luister je daar normaal niet naar. Anders zakt je tempo onbewust in, en dat moet je alleen willen als je een rustig duurloopje gepland hebt.

Muziek on-the-go kan op verschillende manier met hardlopen. De meest goedkope oplossing is een hardloop armband waar je telefoon in past. Op je telefoon zet je dan bijvoorbeeld de Spotify running playlist aan en meteen de Nike+ Running App om je hardlooptraining te meten en tussentijds de horen als alweer een kilometer achter de rug is. Bij Bol.com, Hema en vele andere partijen heb je al een hardloop armband voor €10. Let wel goed op dat jouw type telefoon er in past!

Met een relatief kleine telefoon is een hardloop armband een prima oplossing, maar met een grote telefoon heb je al snel je hele bovenarm vol tijdens het hardlopen. Persoonlijk vind ik dat niet lekker lopen en met warm weer te zweterig. Daarom loop ik zelf met een hardloophorloge om mijn hardlooptraining te klokken, en een iPod Shuffle voor de muziek. Dat bij elkaar kost al wel snel zo´n €250, maar als je blijft hardlopen moet je het zien als een investering voor de komende jaren.

Samengevat: voor het beginnen met hardlopen is een hardloop armband perfect. Geen hoge kosten en toch het hardlopen kunnen proberen. Kom je er achter dat hardlopen echt jouw ding is, dan adviseer ik om toch echt te gaan sparen voor een hardloophorloge en/of iPod Shuffle voor wat meer comfort tijdens het hardlopen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>