Hardloopkleding voor de zomer

Hardloopkleding voor de zomer

De zon schijnt en de motivatie om de hardloopschoenen aan te trekken komt bijna aanwaaien. Hardlopen in de zomer, in de zon… genieten! Alleen hartje zomer is het wel zo handig om de goede keuze te maken wat je aantrekt. Geen garantie dat je niet alsnog als een tomaat terugkeert naar huis, maar je run zal in ieder geval wat comfortabeler zijn met onderstaande hardloopkleding voor de zomer:

  1. Een korte, strakke tight. In de winter een lange, strakke broek, omdat je dan geen energie kwijt raakt aan het verwarmen van je benen. In de zomer precies andersom: een korte broek zodat je benen minder snel te warm worden. Je helpt je lichaam eigenlijk een beetje met het warm houden of juist verkoelen, zodat je meer energie overhoudt voor het meest belangrijke: hardlopen! De broek kan het beste strak zitten (een ‘tight’), zodat je zo min mogelijk extra gewicht aan stof meeneemt.
  2. Zoek voor hardloopkleding met de woorden “Dri-Fit” of “Cool” in de omschrijving, die zijn namelijk ontworpen om niet oververhit terug te komen van een zomerse run. 
  3. In Nederland kijkt iedereen gek op als jij een sport bh gebruikt als hardloopkleding voor de zomer. Maar.. er zijn gelukkig alternatieven om het wel lekker luchtig te houden! Pak een wijd vallend topje, die in feite als enige nut heeft om jouw blote buik en rug te bedekken. Zoals deze van Nike of deze muscle tee van Yogha. 
  4. Ga je langer dan 1,5 uur rennen in de hitte? Neem dan wat water mee. Een flesje water in de hand is knap onhandig. Een beter idee is om te investeren in een ‘drinkgordel’: een riem met twee kleine flessen om water in te doen. Als je korter gaat rennen is dit niet nodig, maar zorg wel dat je na afloop van je race/training voldoende water drinkt (0,5-1 liter, met rustige slokjes).

Wil je meer hardlooptips om de zomer rennend door te komen? Lees dan ook eens deze blog over dé 10 zomertips voor hardlopers.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>