Raceday outfit

Hardloopwedstrijd - Outfit

Je hebt hard getraind en dan is het zo ver.. race day! Eigenlijk moet alles perfect zijn om een mooie hardloopwedstrijd te hebben, zoals hoe fit je je voelt en het weer (niet te warm, niet te veel wind, niet te harde regen). Genoeg om jezelf mee bezig te houden. Daarom neem ik alvast 1 zorg van je weg: wat je moet aantrekken tijdens een hardloopwedstrijd.

Tijdens een hardloopwedstrijd loop ik altijd in en uit met een lange tight en een t-shirt (of lange mouwen als het koud is). Daaronder zit dan de kleding die ik tijdens de wedstrijd aan trek. Tijdens het inlopen moet je warm worden, dus dan is het verstandig om dit dan ook in wat warmere kleding te doen 😉 Voor de hardloopwedstrijd zelf is de kleding wat luchtiger, want als het goed is word je snel genoeg warm!

Hardloopwedstrijd outfit - Baan

Die hardloopwedstrijd kleding bestaat uit drie opties. Optie 1: ik loop op de baan en het is prima weer. Keuze: Nike Pro korte tight (3”) en een sport bh. Ja dat voelt misschien wat ongemakkelijk de eerste keer, maar iedereen doet dit! Je wilt namelijk zo min mogelijk gewicht meeslepen. Voelt het echt té ongemakkelijk? Kies dan voor een strakke, crop top. Nog steeds een stuk blote buik, maar je zult niet het idee hebben dat je in je bh rond rent. Nog altijd niet zeker over dat stuk blote buik? Ga dan voor een strakke tanktop.

Hardloopwedstrijd outfit - Top

Optie 2: ik loop op de baan en het is vrij koud. Keuze: Nike Pro korte tight (3”) en een strakke tanktop. Als het wat kouder is, vind ik die kou op mijn buik nooit een fijn gevoel. Het is wel belangrijk om voor een strakke top te gaan, omdat je startnummer (wat je vastmaakt aan je top) dan niet in de weg gaat wapperen.

Hardloopwedstrijd outfit - Shirt

Optie 3: ik loop op de weg/een cross. Keuze: Nike Pro korte tight (3”) en een strak t-shirt. Tijdens weg- en crosswedstrijden is het vaak iets kouder, doordat het eerder/later in het jaar valt dan de baanwedstrijden. Daarnaast is de sfeer ook anders (niemand loopt in haar sport bh tijdens een wegwedstrijd bijvoorbeeld), waardoor een t-shirt comfortabeler voelt. Ook hier wel weer een strak t-shirt, om te zorgen dat je startnummer niet gaat irriteren doordat het heen en weer wappert. Heb je een hardloopwedstrijd op de weg tijdens een warme dag? Ga dan voor een strakke top, want je wilt het niet te warm hebben!

Je ziet dat ik altijd in een korte tight loop, en met korte mouwen. Met een hardloopwedstrijd hoef je echt niet bang te zijn dat je het koud krijgt, eerder te warm. Maar met inlopen (en uitlopen) moet je zorgen dat je niet te snel/veel afkoelt. Trek een lange tight aan met ritsen, zodat je vlak voor en na de wedstrijd makkelijk kan switchen van laag.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>