Review: Nathan Drinkgordel

Review Nathan Drinkgordel

Je bent net zo goed bezig met het hardlopen en dan stijgen ineens de temperaturen naar (ver) boven de 25 graden. Het zweet breekt je al uit bij het idee om in beweging te komen! Gewoon gaan, na afloop zal je trots zijn op jezelf. Een paar aanpassingen moeten voldoende zijn, zoals een wat rustiger tempo, wat meer de schaduw opzoeken én voldoende drinken meenemen. Vooral met temperaturen die ver boven de 20 graden uitstijgen is het wel zo lekker én verstandig om wat water bij je te hebben.

Een flesje water in de hand is knap onhandig. Daarom ben ik eens een drinkgordel gaan testen: letterlijk een gordel met daarin 1 à 2 flesjes voor je water. Runnersworld Arnhem bood mij de Nathan Swift drinkgordel hiervoor aan.  Voordat ik overga op het echte loop testwerk, eerst wat feiten op een rij:

  • Het flesje hangt iets schuin, waardoor je deze er makkelijk uit kunt trekken tijdens het rennen.
  • Het flesje biedt ruimte voor 535ml water.
  • De riem is verstelbaar, waardoor het een one size fits all product is.
  • Aan de voorkant zit een handig vakje voor, bijvoorbeeld, je sleutels.

Let’s take it for a spin!

De eerste keer dat ik de Nathan Swift drinkgordel droeg was tijdens een intervaltraining. Einde van de ochtend ging het al richting de 30 graden, dus ik was blij dat ik water bij de hand had! Tijdens de rustige stukken ging het prima, maar ik merkte dat de drinkgordel wat ging schuiven tijdens het tempowerk.

Daarom heb ik de Nathan drinkgordel nog eens meegenomen. Deze keer met een rustige, lange duurloop. Dit was echt perfect! De drinkgordel bleef goed op zijn plek zitten en ik had geen last van een droge mond/keel ondanks de hitte en het zandpad waarop ik liep. Ik moet alleen nog wat soepeler worden in het drinken onder het lopen… Het werd meer een strompelende pas terwijl ik dronk.

Samengevat: de Nathan Swift drinkgordel is perfect voor de relaxte duurloopjes. Die duren ook wat langer en heb je ook sneller behoefte om water mee te nemen (met een korte tempotraining ben je toch snel thuis). Hartje zomer, maar ook voor de wat langere duurlopen tijdens het hele jaar is de drinkgordel een must-have.  Je zult alleen wat moeten oefenen om echt te kunnen drinken onder het rennen 😉 Je kan ‘m onder andere kopen bij Runnersworld Arnhem.

Review Nathan Drinkgordel
Nog geen reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>