Winter essentials

Winter essentials

De temperaturen dalen steeds verder, de winterjas is tevoorschijn gekomen en voor de mensen met een auto is het tijd om aan de bandenwissel te denken… Hallo winter! De winter heeft zo zijn voor- en nadelen voor hardlopers. Het grootste voordeel is dat je niet met een oververhit tomatenhoofd hoeft rond te rennen, maar die kou maakt het soms ook verrekte lastig om te rennen buiten. Met onderstaande 6 winter essentials maak je jouw winter run nét wat aangenamer!

  1. Een paar hardloophandschoenen. Geen gewone handschoenen, maar handschoenen die zijn ontworpen met het idee van sporten (materiaal, vorm, etc.).
  2. Een lange tight. Je spieren moeten goed warm blijven om blessures te voorkomen. Rennen met een korte broek in de winter is een no go.
  3. Een windjack. Die gure winter wind kan anders je run goed verpesten, maar ademt genoeg om je lichaamswarmte kwijt te kunnen. Met een gewone jas kan je lichaam de warmte niet goed kwijt en kan je bijvoorbeeld hoofdpijn krijgen als gevolg.
  4. Een thermoshirt met lange mouwen. Deze houdt je warm en draag je gewoon zo of met een windjack er overheen als het hard waait en/of regent.
  5. Verlichting. Het is vaker donker dan licht buiten, dus zorg voor een reflectiehesje of lampjes zodat je goed zichtbaar bent tijdens het hardlopen.
  6. Een hoofdband of muts. Van die kou op je voorhoofd kan je goed hoofdpijn krijgen en dat staat een ontspannen run in de weg. Met een hoofdban of een hardloopmuts (ontworpen om lekker mee te kunnen sporten) zorg je dat jou dit niet overkomt.
Nog geen reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>