Hardlopen in de regen

Hardlopen in de regen

De herfst is begonnen… Al hebben we voor mijn gevoel de herfst overgeslagen en zitten we meteen in de winter. Tijd voor Netflix kijken onder een deken, warme chocomelk, maar ook weer de tijd van hardlopen in de regen.

Als Nederlander kan je maar beter gewend raken aan het idee van hardlopen in de regen, want zo veel zomerse dagen kennen we helaas niet. Gebruik het niet als excuus om niet te gaan rennen, want voor je het weet ben je helemaal uit je hardloopritme dat je deze zomer hebt opgebouwd!

Nog iets meer motivatie nodig? Van hardlopen in de regen wordt je mentaal sterker (je pushed jezelf) en als je eenmaal buiten bent rent het misschien wel lekkerder dan in de zomer. Dit komt doordat er met regen meer zuurstof in de lucht zit en je gratis verkoeling krijgt (bye bye overhit tomaten gezicht!).

Hardlopen in de regen

Hardlopen in de regen is al helemaal zo erg nog niet als je rekening houdt met de volgende tips:

1.Draag niet te veel laagjes. Je zou denken dat je met de kou veel laagjes moet aantrekken, maar je kan beter kiezen voor slechts twee/drie laagjes die je warm en (voor zover dat kan) droog houden. Laagjes die nat worden, worden zwaar en dat maakt het rennen niet leuker…
Laag 1/2 zijn ademende kleding met in ieder geval een daarvan met lange mouwen. Laag 3, daarboven, is een lichtgewicht waterafstotend jack.

2.Draag geen katoen, dat werkt namelijk als een spons. Het beste is waterafstotende kleding. Waterproof ademt vaak niet, waar je van gaat zweten en zo kan je het sneller koud krijgen. Daarnaast betaal je voor waterproof kleding ook echt de hoofdprijs.

3. Draag hardloopsokken. Normale sokken kunnen gaan schuren als ze nat worden, met blaren als gevolg.

4.Draag altijd een lange tight zodat ook je benen warm blijven. Anders kost het je alleen maar energie om jezelf op te warmen, wat je veel beter in je run zelf kan stoppen!

Hardlopen in de regen

5. Investeer in een waterproof hardlooparmband/heupband, zodat je telefoon gewoon droog blijft ook als je tijdens het hardlopen wordt overvallen door een plensbui.

6. Soppende schoenen als je thuis komt en heb je maar 1 paar? Haal de zooltjes uit je schoenen, doe kranten in je schoenen en morgen kan je ze weer aan.

7. Stap twee als je thuis bent is zo snel mogelijk onder een warme douche stappen en daarna warme/droge kleding aantrekken. Als je een tijd rondloopt in je natte hardloopkleding ligt een verkoudheid of griepje op de loer.

8.Vraag niet te veel van jezelf als je gaat hardlopen in de regen. Het is bewezen dat veel hardlopers dan wat langzamer zijn. Ga gewoon voor een ontspannen duurloop en wees trots dat jij de deur uit bent gekomen.

2 reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>