Wedstrijd: 800m – kick-off outdoor seizoen

Hardloopblog - 800m loopgala

Het outdoor seizoen is weer begonnen! De afgelopen 1,5 maand ben ik alleen bezig geweest met het trainen, wat ook zeker goed is voor de focus en het beter kunnen worden in het hardlopen. Alleen na zo’n periode begint het toch wel weer te kriebelen om op die startlijn te verschijnen.

Mijn outdoor seizoen (buiten op de baan) begon gisteren met een 800 meter. Niet mijn favoriete afstand, omdat het harde tempo net te lang door gaat. Een 1500 meter is meer mijn ding, wel wat langer maar daardoor in een tempo wat ik beter kan volhouden. De eerste ontmoeting met de 800 meter was in Dortmund, en mede daardoor zag ik toch wel wat op tegen mijn tweede 800 meter.

Gewoon gas er op! Dat was mijn motto, en zo ging ik ook van start. De zon scheen en het leek prima hardloopweer. De eerste ronde kon ik mooi mee in het midden van de groep, maar op de 500 meter kwam ik de man met de hamer tegen. Dat is eigenlijk het moment dat je in 1 seconde de knop om moet kunnen zetten om door de verzuring heen te gaan. Bij mij ging dat niet zo snel, pas richting de 600 meter wilde ik de knop weer omzetten, maar de laatste 150 meter liep ik tegen een windmuur aan. Ik viel zo wat stil!

Eenmaal over de finishlijn val ik neer, moe en niet voldaan… Na een goede trainingswinter had ik toch stiekem gehoopt op een betere eindtijd en geen Dortmund 2.0. Volgende week een 1500 meter: nieuwe focus, nieuwe kansen 🙂

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>