Wedstrijd: NK Indoor 1500m

NK Indoor 1500

Een Nederlands Kampioenschap en ik?! Dat had ik een half jaar geleden echt niet durven te dromen, maar afgelopen zaterdag stond ik daar dan in Omnisport Apeldoorn op het NK Indoor 2016 voor de 1500 meter.

De dag begon ik gelukkig wel uitgerust na een lange nacht slaap en met het standaard power ontbijt voor een wedstrijd: havermout, appel, pure cacaopoeder en net een beetje extra agavesiroop om alvast wat meer suikers binnen te krijgen dan op een normale dag.

Na het ontbijt is het een kwestie van kleding aan, tas inpakken en: gaan! Een beetje verdwaald liep ik rond in Omnisport, geen idee waar heen te gaan en wat te doen. Gelukkig zag ik er ook verdwaald uit, want al vrij snel sprak iemand mij aan om te vertellen waar ik mij moest melden. Vanuit daar was het door naar het inlopen en de warming up, in totaal zo’n 1-1.5 uur.

Bij een indoor wedstrijd word je een kwartier voor de race omgeroepen in een ‘call room’. Hier verzamelen ze de atleten, om daar je spikes aan te doen en daarna als groep omhoog te worden gestuurd de baan op. Inderdaad, je leest het goed: omhoog! Het inlopen en de call room bevinden zich in een soort gangenstelsel onder de indoor baan.

NK Indoor 2016

Zodra we op de baan stonden trok ik nog een laatste sprintje, nam ik nog een laatste slok water, en het was al tijd om klaar te staan voor het startschot. “PANG!”  En we waren weg! De eerste 3/4  rondjes gingen lekker, maar het tempo lag bewust nog niet heel hoog. Vanaf rondje 4 ging het gas erop, en ik deed mijn best om zo lang mogelijk aan te haken. Ik wist namelijk dat als ik 5 seconden van mijn PR afliep, ik waarschijnlijk in de finale stond 1 dag later. De verzuring kwam, maar ik gaf niet op! Finish over en half strompelend weer de trap af naar beneden om weer wat meer kleding aan te trekken en gewone hardloopschoenen.

Beneden kwamen twee enthousiaste trainingsmaatjes mij tegemoet, mij vertellende dat ik 11 seconden van mijn PR had afgelopen (in 2 weken tijd) en in de finale stond! Ik kon mijn oren niet geloven!

De dag erna, gisteren, dus weer op het NK Indoor. Dit maal voor de finale. Echt zenuwen had ik niet meer, omdat ik het al een hele eer vond daar te mogen staan. Uiteindelijk in bijna dezelfde tijd als een dag eerder over de finish, met ongeveer 1 seconde achterstand op de nummer 8. Al met al ben ik erg tevreden over het NK Indoor. Ergens baal ik stiekem dat ik die nummer 8 net niet kon inhalen, maar ach… ik ben ook al trots op het feit dat ik 9e van Nederland ben geworden op de 1500 meter indoor. Bovendien moet iedereen trainingsdoelen houden 😉

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar getoond

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>